Ovocný kebab s citrusovou polevou

4 kousky ananasu, 4 kousky medového (žlutého) melouna, 4 švestky nebo blumy, 1/3 hrnku pomerančové marmelády, 2 lžíce másla, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice.

 

Do kastrolku dáme máslo, marmeládu, citronovou šŤávu, zázor a skořici. Za stálého míchání směs pomalu zahříváme, až se máslo rozpustí, vmícháme nasekanou mátu. Švestky rozpůlíme, vyjmeme pecku. Kousky ovoce střídavě napichujeme na čtyři kovové jehly a potřeme připravenou omáčkou. Položíme na rošt rozehřátého grilua zvolna grilujeme za častého otáčení 5-7 minut do měkka, často potíráme omáčkou.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování