Ražniči z králičí kýty

700g vykostěného králičího masa z kýty, 10 silnějších plátků anglické slaniny, 16třešňových rajčet, 2 středně velké cibule, mletý černý pepř, sůl, olej na potření

 

Maso očistíme a nakrájíme na kousky velké 3-4 cm. Kousky masa naklepeme, opepříme, dáme do misky a zakapeme olejem. Přikryté necháme v ledničce přes noc odležet. Plátky slaniny nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na osminy. Na osm kovových jehel nebo na šašlíkové jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, rajčata a kousky cibule. Připravené ražniči potřeme olejem, položíme na rošt středně rozehřátého plynového grilu Weber Q 320 a pečeme za častého obracení zhruba 15-20 minut. do měkka. Během úpravy maso často potíráme olejem, hotové ražniči osolíme.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování