Marinovaný králík na grilu

1 mladý králík, kuchyňsky upravený, 150-200ml oleje, 1 lžíčka grilovacího koření, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl

 

Očištěného králíka naporcujeme a dáme do vhodné nádoby, V hrnku smícháme olej, mletou sladkou i pálivou papriku, grilovací koření, kari koření a sůl. Směsí zalijeme maso, které v marinádě obalíme. Přikryté marinujeme v ledničce 24 hodin, během marinování občas maso obrátíme. Okapané maso položíme na rošt středně rozehřátého grilu na dřevěné uhlí Weber One-Touch Gold 67 a pečeme z každé strany cca 15 minut do měkka. Během úpravy potíráme často kousky králíka zbytkem marinády. K potírání doporučujeme použít omáčník se silikonovým štětcem Weber Style.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování