Králík grilovaný na rožni

1 vykuchaný, odblaněný, omytý a očištěný králík, sůl, mletý pepř, 150g slaniny, olej

 

K pečení připraveného králíka lehce naklepeme, hřbet a stehna protkneme klíny slaniny, opepříme a osolíme. Po délce propíchneme, navlékneme na rožeň, upevníme na vidlici a vložíme do silně rozžhaveného grilu s dřevěným uhlím. Pro grilování použijeme gril Weber Performer 57. Často obracíme a podle potřeby potíráme olejem. Po prudkém opečení žár zmírníme a maso pozvolna opékáme dozlatova. Středně velkého mladého králíka grilujeme nejméně hodinu, většího a staršího podstatně déle. Měkkého králíka rozdělíme na porce. Podáváme s bramborami nebo smaženými bramborovými hranolky, pikantní omáčkou a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování