600g vykostěného králičího masa ( nejlépe za zadního stehna), 16 třešňových rajčat, 100g Zelených oliv, 1 citron, 1 středně velké cibule, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2-1 lžička sušeného tymiánu, mletý černý pepř, sůl
Králičí maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kousky velké 3-4cm. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Ve větší misce smícháme olej, citronovou šťávu, nasekanou cibuli, tymián, pepř a sůl. Do marinády přidáme maso, promícháme a přikryté marinujeme 1-2 hodiny v ledničce, občas promícháme. Citron oloupeme, nakrájíme na kousky. Na osm kovových jehel nebo na dvojitý perový špíz střídavě napichujeme kousky okapaného masa, rajčata, kousky citronu a olivy. Připravené špízy položíme na rošt středně rozehřátého grilu a grilujeme za častého otáčení zhruba 15-20 minut do měkka. Na tento pokr můžeme použít jakýkoliv gril Weber včetně grilu Genesis a Summit. Během úpravy potíráme často zbytkem marinády.
GrilyKrby.cz
GrilyKrby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
777 585 285
První Weber World Partner v ČR