Grilovaný králík

Grilovaný králík s francouzskou marinádou

Způsob grilování : přímé grilování na plynových i kotlových grilech, na střední výkon, podle síly masa 20 minut přímého grilování + 30 minut dušení

Suroviny : 4 králičí stehna , 2 dcl bílého vína, 100g uzeného špeku nebo anglické slaniny. Pro marinádu pak 1dcl bíléhé vína, lžíci olivového oleje, rozetřený stroužek česneku, 3 lžíce dijonské horčice, provensálské koření, peř, sůl

Příprava : Králičí stehna napícháme ostrým úzkým nožem, a prošpikujeme plátky slaniny nebo špekem. Marinádu připravíme smícháním 2 dcl bílého vína, lžící oleje, na jemno utřeným stroužkem česneku ( kdo má česnek rád, může více) provensálským kořením - ideálně čerstvým, na jemno pokrájeným. Dále přidáme pepř, hořčici, sůl a pepř, vše dobře promícháme a zalijeme králičí stehna. Necháme ideálně přes noc odležet v chladničce.
Stehny po marinování naskládáme do velké hliníkové misky - pokud tvarově nejdou do misky srovnat, zlomíme je v kloubu a zafixujeme pomocí nerezové grilovací jehly - jen pozor, aby ostré konce nepropíchly misku. Stehna zalijeme bílým vínem, a dusíme cca 30 minut na teplotu kolem 200 stupňů, podléváme vínem, marinádu si schováme na přímé grilování. Po dušení přendáme maso na středně rozpálený gruil, a grilujeme dalších 10-20 minut podle síly masa, otáčíme a poléváme marinádou až do vytvoření křupavé kůrčičky

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování