Vepřový bůček grilovaný s pórkem

500g vepřového bůčku, 1 svazek pórku, olej, sůl

 

Očištěný bůček vykostíme a nakrájíme na tenké plátky. Pórky očistíme a světlou část nakrájíme na dílky. Pokledeme je na plátky masa, překlopíme do kapsy a upevníme párátky. Osušíme a potřeme olejem. Vložíme na rošt a v rozpáleném grilu nebo nad rozžhaveným dřevěným uhlím po obou stranách grilujeme za častého potírání olejem doměkka. K potírání masa doporučujeme omáčník se silikonovým štětcem, na grilování potom buď plynový gril Weber Q 320 nebo gril na dřevěné uhlí Weber Char Q 260. Potom je osolíme. Před podáváním odstraníme párátka. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování