Vepřová kýta s klobásou na jehle

300g vepřové kýty, 250g klobásy ( ostravské, drůbeží, česnekové nebo paprikové ), 150g slaniny, 4 rajčata, 2-3 cibule, 3 papriky, mletý pepř, hořčice, olej, sůl

 

Maso opláchneme, očistíme, nakrájíme na kostky, lehce naklepeme, opepříme, pokapeme olejem, a necháme několik hodin v chladu odležet. Klobásu a slaninu nakrájíme na dílky, očištěnou papriku na čtverce, rajčata na čtvrtky a cibuli na silnější prstence. Maso po odležení osušíme, opepříme, potřeme olejem a napichujeme střídavě s klobásou, slaninou a zeleninou na špízové jehly. Potom je vložíme na rošt grilu s rozžhaveným dřevěným uhlím a za občasného potírání olejem a otáčení grilujeme dozlatova. Nakonec osolíme. Pro přípravu doporučujeme gril Weber One-Touch Gold 57. Pokr podáváme s tmavým chlebem, hořčicí a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování