Pikantní grilované kotlety

4 vepřové kotlety ( asi 600g ), 4 lžíce oleje, mletý pepř 1 lžička mleté papriky, 1 větší cibule, 250g očištěných žampionů, 100g měkké uzeniny, sůl, 2 lžíce rajčatového kečupu

 

Kotlety naklepeme, odřízneme od kostí, potřeme polovinou množství oleje, poprášíme pepřem a paprikou a necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do misky grilu s rozehřátým olejem. potom přidáme na plátky pokrájené žempiony, nadrobno nakrájenou uzeninu a společně osmahneme. Můžeme použít grilovací pánev Weber style. Odleželé kotlety rozložíme na grilovací rošt, vložíme do silně rozehřátého grilu a po obou stranách grilujeme dozlatova. Přitom je občas potřeme zbývající grilovací marinádou. Pro tento pokrm je vhodný gril Weber Q 100 Silver. Před koncem přípravy přidáme k osmahnuté směsi cibule, žampionů a uzeniny kečup a promícháme. Kotlety osolíme, rozdělíme na nahřáté talíře a navršíme na ně podušenou směs. Podáváme je s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování