Způsob grilování : Na plynovém grilu použijeme přímé grilování, na maximální výkon , u grilů na dřevěné uhlí také přímé grilování, doba přípravy cca 15-20minut, marinování ideálně 24 hodin
Suroviny : 1 kg vepřového masa, rostlinný nebo olivový olej, sůl, 8 malých pita-chlebíčků, 1 větší červená cibule, jemně pokrájená na kolečka, limeta. Pro grilovací marinádu pak potřebujeme 125ml jemné plnotučné hořčice, 2 polévkové lžíce vinného octa, med, červenou papriku, kovové špízové jehly, případně dřevěné špejle
Příprava : Nejdříve připravíme marinádu - smícháme hořčici, papriku, 2 lžíce vinného octa a 3 polévkové lžíce medu. Vepřové maso nakrájíme na cca 2cm kostičky, dáme do mělké mísy, zalijeme připravenou marinádou, velmi dobře promícháme, aby se grilovací marináda dostala opravdu všude, o dáme do lednice odležet ideálně na 24 hodin. Jakmile je maso dobře odleželé, napícháme jednotlivé kousky masa na špejle nebo grilovací jehly. Potřeme olejem a pečeme krátce, na vysokém žáru asi 8-10 minut. Pak posolíme, ideálně mořskou solí, a další 2-3 minuty dopečeme.
Rozkrojíme pita-chleby, můžeme použít i větší housky, potřeme zvenku olejem, zabalíme do alobalu a krátce, 2-4 minuty, prohřejeme zprudka na grilu. Mezitím sundáme maso z grilovacích jehel, a pak vložíme mezi rozkrojené půlky, dozdobíme kolečky červené cibule, na měsíčky pokrájenými limetkami a podáváme
Způsob grilování : na plynovém grilu přímé grilování na střední výkon, na grilu na dřevěné uhlí nepřímo, na nižší teplotu. Grilovací doba cca 15-20 minut, cca 15-20 minut marinování
Suroviny: 1,5kg vepřových žebírek, sojová omáčka, cukr ( ideálně třtinový cukr), fazolová černá omáčka ( možno nahradit worcestrem) , chilli, 3 pomeranče, sůl , čerstvě mletý černý pepř
Příprava: Nejdříve připravíme marinádu, smícháme 4 lžíce polévkové omáčky, 2 lžíce fazolové omáčky, malou lžičku chilli, přidáme vymačkanou šťávu ze tři zralých pomerančů, dochutíme mletým černým pepřem a solí. Vše přivedeme do varu, velmi krátce povaříme ( 1-2 minuty) a polijeme marinádou připravené žebírky v nějaké mělké misce. pečlivě promícháme, aby marináda pronikla všude, a necháme odstát cca 15 minut. Pak grilujeme cca 10 minut , pak obrátíme ,a dopékáme i z druhé strany , dokud nejsou žebra hotová. Pak přikryjeme hliníkovou folií, necháme cca 10-15 minut dojít (pokud používáme plynový gril, tak přímo na grilu) a podáváme
Způsob grilování: pro plynové grily nepřímé grilování na střední výkon, pro kotlové grily nepřímé grilování a nižší výkon , grilovací doba 50+minut, dopečení na přímém grilu asi 5 minut
Suroviny : 1 kg vepřového bůčku bez kosti, 200g anglické slaniny, 1 červená paprika, 2 dl černého piva, 3 lžíce sojové omáčky, 1dcl vody, lžíce plnotučné horčice, lžička mletého chilli, 2 utřené stroužky česneku, cukr, sůl
Příprava : do mělké misky dáme hořčici, sojovou omáčku, vodu, sůl cukr, chili a utřený česnek. Dobře promícháme , zalijeme černým pivem . Z bůčku nakrojíme dlouhé pláty, naklepeme z obou stran a vložíme do mamrinády. Necháme marinovat nejméně 2 hodiny, ideální je nechat maso přes noc v chladničce. Po marinování maso vyjmeme z misky, poklademe plátky nakrájené slaniny a papriky, a zavineme do rolky. K sepnutí můžeme použít nerezové grilovací jehly. Roládu potřeme zbylou marinádou, vložíme do hliníkové misky a pečeme podle síly masa asi 50 minut na teplotu kolem 200 stupňů. Několikrát otáčíme, a podléváme pivem . Jakmile je rolka propečená, vyjmeme ji z misky, a grilujeme asi 5 minut zprudka na přímo, abychom dosáhli křupavé kůrčičky
GrilyKrby.cz
GrilyKrby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
777 585 285
První Weber World Partner v ČR