Závin z telecí plece na rožni

1 kg telecího masa z plece, 100 g anglické slaniny, grilovací koření, pepř, sůl, olej na potření.

 

Očištěnou telecí plec lehce naklepeme, potřeme z obou stran olejem a posypeme grilovacím kořením. Maso dáme do vhodné nádoby, přikryjeme a necháme v ledničce 2 hodiny odležet. Připravený plát masa poklademe z jedné strany plátky anglické slaniny a maso pevně zavineme. Závin dobře uzavřeme kovovými jehlami a napíchneme na rožeň. Maso rožníme zvolna 1hodinu do měkka. Pro přípravu tohoto pokrmu je vhodné používat kolebku na maso Weber Style. Maso se v ní krásně připravuje a není v přímem kontaktu s rozpáleným roštem. Během úpravy potíráme maso často olejem. Hotové maso sejmeme z rožně, odstraníme kovové jehly a závin nakrájíme na plátky a osolíme.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování