Grilovaná telecí žebírka se žampionovou směsí

6 porcí telecích žebírek, 2 středně velké cibule, 6 plátků másla, mletý černý pepř, sůl, olivový olej na potření

Žampionová směs: 1000 g žampionů, 1 lžička sardelové pasty, 2 lžíce změklého másla, lžička nastrouhané citronové kůry, 2 lžíce jemně nasekané zelené petržele, sůl.

 

Očistěná žebírka jemně naklepeme a potřeme olejem. Maso z obou stran osolíme, opepříme a potřeme částí žampionové směsi. Připravené maso narovnáme do misky, přikryjeme a necháme v ledničce dvě hodiny rozležet. Žebírka grilujeme nad středně rozehřátým grilem 12-15 minut do měkka, v polovině úpravy maso obrátíme. Hotová žebírka potřeme z obou stran zbytkem žampionové směsi a rychle z obou stran zapečeme. Pro grilování doproučujeme stojan na kotlety a žebírka Weber Style. Horká žebírka rozdělíme na talíře a poklademe plátky másla a posypeme drobně pokrájenou cibulí.

Příprava žampionové směsi: Oloupané žampiony velmi jemně nasekáme. V misce utřeme máslo se sardelovou pastou, vmícháme nasekané houby, zelenou petržel, citronovou kůru a ochutíme solí.

 

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování