Způsob grilování : plynové grily -přímé grilování, na střední výkon , grily na dřevěné uhlí přímo, na střední až plný výkon podle síly masa
Suroviny : 25g másla, 2 velké rozdrcené stroužky česneku, jemně nakrájená šalotka, lžíce olivového oleje, 200g špenátových listů, 25g strouhaného parmézánu, čerstvě mletý černý pepř
Pro Gremoládu : 2 velké stroužky česneku, velmi jemně nasekané, nasekané čerstvá zelená petržel, kůra z citronu, 4 telecí kotlety asi 2-3 cm silné, olej k potírání
Příprava : Máslo rozpustíme na malé pánvi, přidáme drcený stroužek česneku, nakrájenou šalotku a cca 3 minuty dusíme do měkka. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, a opečeme špenátové listy, dokud nezměknou. Ze špenátu vtlačíme přebytečnou vodu a na prkénku na hrubo nasekáme. Nakrájený česnek a šalotku dáme do středně velké misky, přidáme parmezán, sůl, pepř a dobře promícháme.
Připravíme gremoládu : nakrájený česnek, petržel, a oloupanou citronovou šťávu dáme do malé misky, dobře promícháme a necháme dostát.
Ostrým nožem prořízneme do kotlet hluboké rýhy, pokrájený špenát do ní vtlačíme, a 3pízovou jehlou nebo namočenou dřevěnou špejlí spojíme vždy dvě k sogbě, aby špnát nevypadal ven. Pečeme na přímo, silně potíráme olivovým olejem, dokud nejsou kotlety dost propečené, což podle síly může trvat 5-10 minut. Poté sundáme z grilu, rozdělíme od sebe, dochutíme gremoládou
GrilyKrby.cz
GrilyKrby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
777 585 285
První Weber World Partner v ČR