Způsob grilování : plynové grily přímé grilování, na střední výkon , grily na dřevěné uhlí také přímé grilování, doba přípravy cca 20minut, marinování cca 1/2 hodiny
Suroviny : 4 ks rybích filetu ( mořský okoun nebo ďas) každý tak 1/4 kg, lžička nasekaného rozmarýnu, 2 lžíce nasekaného tymiánu, olivový olej,čerstvě mletý nebo drcený černý pepř, 4 velká zralá rajčata, nasekaná petrželová nať, 1 x velká červená cibule a 1 červená paprika
Příprava : Ryby před grilováním nejdříve marinujeme - do mělké mísy vložime rybí filety, smícháme polévkovou lžíci tymiánu se 3 lžícemi olivového oleje, namletým pepřem a solí. Polijeme filety tak aby se marináda dostala všude, a dáme na 30 minut odležet v chladu. Mezitím nakrájejte cibuli na silné plátky, papriku rozkrojte a zabavte jadérek, a také pokrájejte na větší kousky. Nakrájejte 2 rajčata, přidejte olivový olej, sůl a pepř a celé promíchejte. Zelenu položte na gril, a ca 8 minut grilujte, jednou otáčejte. Dochuťte petrželkou a zbývajícím tymiánem, ještě přidejte 2-4 lžíce olivového oleje a promíchejte.
Vyndejte rybu z chladničky, a grilujete je podle síly filetů 5-10 minut , pak otočte a grilujte až do měkka, Jakmile je hotová, sundejte ji z grilu , a servírujte na připravenou grilovanou zeleninu
GrilyKrby.cz
GrilyKrby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
777 585 285
První Weber World Partner v ČR