Makrela s kořeněným máslem

4 středně velké makrely (vykuchané), 1/2 melé cibule, stroužek česneku, 150g mmásla, citronová šťáva, lžičku jemně nasekaného kopru, 2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky drceného sušeného oregana, lžička mletého pepře a sůl.

 

Upravené makrely omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme. Z obou stran každé ryby nařízneme a několika šikmými zářezy kůži. Oloupanou cibuli velmi jemně nasekáme, česnek prolisujeme. V hrnku smícháme rozpuštěné máslo, cibuli, česnek, kopr, mletý pepř, oregano a mletou papriku. Makrely grilujeme za častého otáčení podle velikosti 12-20 minut do měkka. Během úpravy často potíráme ryby připravenou směsí. Doporučuji použít Omáčkovník Weber. Hotové ryby pokapeme citronovou šťávou, ihned podáváme.

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování