Grilovaný mořský ďas s krevetami

Způsob grilování :na plynových i kotlových grilech na dřevěné uhlí grilujem krátce, přímo,podle síly masa 8-10 minut

Suroviny : 0,5kg plátku z mořského ďasa. 10-12 tygřích krevet, čerstvá bazalka, 1 dl bílého vína, limeta, 2 lžíce olivového oleje, 2 utřené stroužky česneku, mletý bíly pepř, sůl

Příprava : bazalku na jemno pokrájíme, vložíme do mělké misky, zalijeme bílým vínem, přidáme jemně rozetřený česnek a olivový olej. Do marinády vložíme očištěné krevety, přidáme rybí filety z mořského ďasa a  necháme asi 30 minut odležet v chladničce. Krevety napíchneme na grilovací jehly a společně s filety grilujeme zprudka mezi 2-4 minutami z každé strany, jedenkrát obracíme. K obracení nepoužíváme vidličku, na to je ryba příliš křehká, lépe je použít nerezové grilovací nářadí nebo grilovací lopatku. Podáváme s měkkým bílým pečivem, můžeme dozdobit zbylou bazalkou

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování