Způsob grilování :na plynových i kotlových grilech na dřevěné uhlí grilujem krátce, přímo,podle síly masa 8-10 minut
Suroviny : 0,5kg plátku z mořského ďasa. 10-12 tygřích krevet, čerstvá bazalka, 1 dl bílého vína, limeta, 2 lžíce olivového oleje, 2 utřené stroužky česneku, mletý bíly pepř, sůl
Příprava : bazalku na jemno pokrájíme, vložíme do mělké misky, zalijeme bílým vínem, přidáme jemně rozetřený česnek a olivový olej. Do marinády vložíme očištěné krevety, přidáme rybí filety z mořského ďasa a necháme asi 30 minut odležet v chladničce. Krevety napíchneme na grilovací jehly a společně s filety grilujeme zprudka mezi 2-4 minutami z každé strany, jedenkrát obracíme. K obracení nepoužíváme vidličku, na to je ryba příliš křehká, lépe je použít nerezové grilovací nářadí nebo grilovací lopatku. Podáváme s měkkým bílým pečivem, můžeme dozdobit zbylou bazalkou
GrilyKrby.cz
GrilyKrby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
777 585 285
První Weber World Partner v ČR