Grilované mleté maso

Francouzské bylinkové placičky na grilu

Způsob grilování : zprudka přímo na střední výkon jak u kotlových, tak plynových grilů, doba grilování ca 15 minut

Suroviny : 750g mletého masa - hovězího i vepřového, j vejce, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, olivový olej, lžíce francouzské hořčice, lžička červené mleté papriky, tymián, oregáno, sůl. Pro zeleninovou směs pak připravíme 1 červenou cibuli, 1 velké rajče, kadeřavou petržel, 2 stroužky utřeného česneku, 1/4 litru bílého vína, olivový olejem 2 chillli papričky

Příprava : Mleté maso dáme do mělké misky, rozklepneme do něj jedno vajíčko, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, hořčici a česnek, mletou papriku, tymián a oregáno, osolíme a dobře promícháme, necháme asi hodinu odležet v chladničce.  pokrájíme nadrobno červbenou cibuli s česnekem a chilli papričkou. Směs zpěníme na oleji, podlijeme vínem a deset minut dusíme na mírném ohni. Nakonec vmícháme na drobno pokrájenou petrželku a necháme odstát. Z masové směsi vyválíme válec o průměru tak 3-5 centimetrů, pokrájíme ho na plátky a rukou vytvarujeme placičky. Placičky pak pečeme zprudka na přímo asi 10 minut, otáčíme jedenkrát. Po dogrilování dozdobíme zeleninovou směsí a na čtvrtky nakrájeným rajčetem

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování