Grilované jehněčí kotlety

8 jehněčích kotlet nebo 4 dvojité kotlety nakrájené  přes celý hřbet, 400g rajčat, 4 papriky, sůl, mletý pepř, olej na potírání, 2 lžičky rozmarýnu nebo oregana, 1 lžička mleté papriky

 

Opláchnuté a osušené jehněčí kotlety očistíme od přebytečného tuku, naklepeme, odřízneme od kosti, okraje nařízneme, aby se kotlety nekroutily, a maso potřeme olejem, smíchaným s paprikou a rozmarýnem nebo oreganem. K natření kotlet doporučujeme omáčník se silikonovým štětcem. Vložíme je na rošt s rozžhaveným uhlím a po obouch stranách je za silného žáru grilujeme. Potom na mírnějším žáru za občasného potírání olejem, aby kůrka zůstala křehká, grilování dokončíme a hotové kotlety osolíme. Ke grilování tohoto pokrmu je vhodný gril na dřevěné uhlí Performer Touch-N-Go Nebo plynový gril Weber Spirit E 310 Premium.

Na mřížce roštu ogrilujeme rovněž omytá, na půlky nakrájená rajčata a podélně nakrájené, semeníku zbavené papriky. Při podávání kotlety obložíme grilovanou zeleninou. (Rozmarýn nebo oregáno můžeme nahradit majoránkou.)

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování