Grilované jehněčí

Jehněčí hamburger s paprikovou salsou

Jehněčí hamburgeryZpůsob grilování: přímé grilování na střední teplotu, doba grilování cca 12-16 minut
Suroviny : 500g liboveho mletého jehněčího masa, 1 šalotka, jemně pokrájená, 1 vajíčko, 3 rozdrcené stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý černý pepř, housky na hamburger, listu salátu pro ozdobení, nakrájené červené  papriky a rajčata, 2 lžíce olivového oleje, nakládané červené papriky

Příprava: do mletého jehněčího masa přidáme na drobno pokrájenou šalotku, dva rozetřené stroužky česneku, sůl, pepř a ve větší míse vše důkladně promíchejte. Z tuhé směsi vytvarujte masové placičky, grilujte 12-16 minut přímo, dokud se maso nepropeče. Jedenkrát obraťte během grilování. Na salsu smíchejte papriky, česnek, chilli , olej, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, nebo rozmixujte. Housky rozpulte, nechte na grilu cca minutu rozpéci, , do každé z nich vložte hotový propečené masový plátek, potřete salzou, ozdobte hlávkovým salátem a pokrájenými rajčaty a podávejte

 

Jehněčí kotlety s jogurtovou omáčkou a okurkou

Jheněčí kotlety s jogurtovou omáčkouZpůsob grilování: grilování přímo, na střední výkon grilu u plynových i kotlových grilů, grilovací čas 8-12 minut podle síly kotlet
Suroviny :10-12 jehněčích kotlet, 2 rozdrcené stroužky česneku, olivový olej, 2 lžíce čerstvě posekaného rozmarýnu, sůl, čerstvě mletý pepř, 150 ml jogurtu, oloupaná okurka, čerstvě posekaná máta

Příprava :kotlety zbavte přebytečného tuku, a potřete směsí olivového oleje, česneku, rozmarýnu, soli a pepře z obou stran. Pak grilujte přímo 4-6 minut kotlety z každé strany, pak dejte do hliníkového alobalu 10-15 dojít. V mělké misce smíchejte jogurt, na drobno pokrájenou okurku a mátu, a promíchejte. Kotlety pak podlijte jogurtovou omáčkou a podávejte

Tip: čerstvé bylinky krájejte krátcce před pouzžtím, vůně bude pak o mnoho intezivnější. Pokud posypete maso rozmarýnem , o on bude v grilu doutnat, dostane maso zvláštní chuť a vůni


 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování