Pikantní špízy

300g hovězího masa ( roštěnec nebo svíčková ), 100g slaniny, 200g točeného slámu, 4 rajčata, cibule, 2 papriky, sůl, mletý pepř, hořčice, olej mletá paprika

 

Maso nakrájíme na kostky, naklepeme, okořeníme a pokapané olejem necháme odležet. Salám a slaninu nakrájíme na plátky, rajčata a cibuli na silnější kolečka, očištěné papriky na čtverce. Maso a zeleninu napichujeme střídamě na jehly, ideální jsou špízové jehly Weber style nebo šašlíkové jehly, potřeme olejem, vložíme na rošt rozehřátého grilu a za občasného otáčení opékáme, až je maso měkké. Takovýto pokr se dá připravit i ná jednom ze základních grilu Weber a to na grilu Weber Go-Anywhere nebo Weber Smokey Joe Silver. Nakonec je osolíme. Podáváme s chlebem a hořčicí.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování