Žampiony s masovou nádivkou

20 velkých čerstvých žampionů, 500 g mletého hovězího masa, 4 menší červené papriky, 2 velké cibule, 2 větší nakládané okurky, stroužek česneku, 2 vejce, lžička francouzské hořčice, 5 lžiček vody, mletý černý pepř, sůl, rozpuštěné máslo na potření

 

Houby otřeme vlhkým hadříkem a odstraníme z nich nožičky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli a okurku jemně nasekáme. V míse promícháme mleté maso, papriky, cibuli, okurky, prolisovaný česnek, vejce, vodu a hořčici. Směs ochutíme pepřem a solí a dobře promícháme. Z připravené směsi vytvoříme deset kuliček, které vložíme do kloboučků žampionů a přikryjeme zbytkem žampionů. deset plátků alobalu potřeme másle a zabalíme do nich deset kousků plněných žampionových kloboučků. Pro přípravu tohoto pokrmu jsou vhodné zahradní plynové grily weber, které můžete zakoupit ihned v našem eshopu se zahradními grily. Žampiony s masovou nádivkou grilujeme 10-12 minut.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování