10 velkých brambor, 10 plátků anglické slaniny, 2 velké cibule, hrnek nastrouhaného sýra, 3 lžíce másla, lžíce nasekané zelené petržele, 1/4 lžičky mletého čerstvého pepře lžička soli a olivový olej na potření.
Plátky slaniny vypečeme na pánvi do křupava. Dvě lžičky vypečené šťávy uchováme, opečenou slaninu nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrajíme na plátky. Pro přípravu pokrmu použijeme odkapávací Alu misky Weber. Alu misky vymažeme olejem a vložíme plátky brambor. Na brambory rozložíme nakrájenou cibuli, posypeme slaninou, sýrem, zelenou petrželí, opepříme a osolíme. Povrch poklademe plátky másla a pokapeme Šťávou ze zeleniny. Připravené brambory přikryjeme alobalem, okraje pevně uzavřeme a pečeme nad rozehřátým grilem asi 60 minut do měkka. Pro přípravu sýrových brambor doporučuji používat gril Weber One-Touch Gold 57.
GrilyKrby.cz
GrilyKrby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
777 585 285
První Weber World Partner v ČR