Pečené brambory s fazolemi

6 velkých brambor, konzerva oloupaných rajčat, velká konzerva bílých fazolí, 2 velké cibule, stroužek česneku, 2 čerstvé pálivé papriky, 2 lžíce másla, 3 lžíce jemného kečupu, lžíčka cukru, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, lžička grilovacího koření.

 

Brambory omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou, necháme vařit cca. 30 minut. Brambory slijeme, necháme okapat, zabalíme do alobalu a zvolna pečeme na rozehřátém grilu. Pro přípravu tohoto pokrmu zvolíme menší typ grilu Weber Smokey Joe Silver nebo gril One-Touch gold 47. Brambory grilujeme 20-25 minut do měkka. Oloupanou cibuli, česnek a papričky bez semínek jemně nasekáme. Fazole a rajčata slijeme, rajčata nakrájíme. Na grilovací pánvi Weber Wok rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek a papričku a vše osmahneme. Přidáme rajčata a fazole, ochutíme kečupem, paprikou a grilovacím kořením. Směs podusíme 10 minut a udržujeme teplou. Hotové brambory rozbalíme, podélně nařízneme a naplníme fazolovou směsí.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování