Italská grilovaná zelenina

4 velké brambory, 3 velké červené papriky, 3 zelené papriky, 2 malé cukety, 10 velkých žampionů, 8 kousků čerstvého chřestu, 2 stroužky česneku, 10 plátků vepřové šunky, 10 plátků čerstvého balkánského sýra, 2 lžičky pomerančové šťávy, 3 lžice balsamicového octa, 1/2 hrnku olivového oleje, 1/4 lžičky mletého černého pepře. lžičku soli.

 

Brambory se slupkou nakrájíme na silné plátky. Chřest obalíme sýrem a plátkem šunky, závitek napíchneme příčně po pěti kusech na kovovou jehlu a potřeme třemi lžícemi olivového oleje. Papriky rozpůlíme, zbavíme semen. Cukety podélně nakrájíme na plátky. V misce smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, balsamicový ocet, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Papriky položíme na rošt středně rozpáleného grilu slupkou dolů a grilujeme asi 10 minut. Pro snadnou manipulaci při otáčení paprik je dobré mít kvalitní grilovací náčiní Weber. Hotové papriky dáme do papírového sáčku, zavřeme a necháme odstát, posléze odstraníme slupku. Celé žampiony, plátky brambor a cukety, chřestové a sýrové závitky vložíme do zapékací misky Weber Styl a grilujeme na přikrytém grilu do měkka. Hotovou zeleninu narovnáme do ploché nádoby a zakapeme připravenou zálivku, necháme 15 minut odstát.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování