1 žlutá tykev, 1 mladá cuketa, 3 červené papriky, 3 zelené papriky, 10 středně velkých čerstvých žampionů, 1 menší lilek, 2 velké červené cibule, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce nasekaného oregana, mletý černý pepř, sůl.
Zálivka: 4 stroužky opečeného česneku, 4 lžíce balsamicového octa, 1 lžíce medu, hrnek olivového oleje, mletý černý pepř a sůl.
Cuketu, tykev, lilek a cibuli nakrájíme na plátky. Očištěné papriky podélně rozpůlíme, žampiony otřeme vlhkým ubrouskem. Zeleninu dáme do misky, opepříme, osolíme, promícháme a pokapeme olivovým olejem. Kousky zeleniny položíme na rošt rozehřátého grilu a grilujeme do zlatova. Hotovou zeleninu dáme do misky, zalijeme zálivkou a lehce promícháme, posypeme oregánem. Před podáváním necháme 30 minut odstát. Pro grilovanou zeleninu je vhodný gril Spirit E 210.
Příprava zálivky: V misce smícháme česnek, ocet, med a rozmixujeme, přidáme olivový olej. Ochutíme pepřem a solí.
GrilyKrby.cz
GrilyKrby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
777 585 285
První Weber World Partner v ČR