Kuřecí teriyaki

800g masa z kuřecích prsou, 2 stroužky česneku, 60ml sojové omáčky, 60ml oleje, 60ml sherry či dezertního vína, 2 lžíce cukru (lze nahradit bílým) 2 lžičky jemně nastrouhané pomerančové kůry, 3 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru.

 

Očištěné maso nakrájíme na kostky. V míse promícháme sojovou omáčku, sherry, česnek, olej, cukr, pomerančovou kůru a zázvor. Přidáme maso a promícháme a přikryjeme. Marinujem v ledničce přes noc. Okapané maso napichujme na špízové jehly Weber Style, grilujeme nad středně rozpáleným grilem 12-15 minut, až je maso propečené. Během úpravy maso obracíme a potíráme zbytkem marinády.

 

 

 

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování