Kuřecí stehýnka se žampionovou náplní

4 celá kuřecí stehna, mletý černý pepř, sůl, olej na potření.

Náplň: 300g čerstvých žampionů, 4 naťové cibulky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sušený tymián, mletý černý pepř, sůl.

 

 

 

Kuřecí stehna očistíme a vykostíme, uvnitř i na povrchu posypeme pepřem a solí. Stehna položíme rozříznutou stranou nahoru a naplňíme houbami. Maso zavineme a sepneme bambusovou jehlou. Připravená stehna rozložíme na grilovací pánev Weber Style potřeme olejem a pánev položíme na rošt rozehřátého grilu. Grilujeme z každé strany 10-12 minut do měkka.

 

Příprava náplně: Houby očistíme a drobně nakrájíme, česnek prolisujeme. Naťové cibulky jemné nakrájíme. Na grilovací pánvi Weber Wok rozehřejeme olej, přidáme nakrájené naťové cibulky, česnek, houby a posypeme špetkou tymiánu. Za stálého míchání 8-10 minut smažíme, až tekutina zcela vysmahne. Hotovou směs dochutíme solí a pepřem, vychladíme. Pro přípravu kuřecích stehýnek s žampionovou náplní bych doporučil gril One-Touch Gold 57cm nebo gril Weber Performer 57. Před plněním masa musí být směs úplně studená.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování