Karamelová kuřecí prsa

 4 porce vykoštěných kuřecích prsou, 150g cukru krupice, 1 lžičku kari koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička mleté sladké papriky, mletý bílý pepř, sůl.

 

Kuřecí maso omyjeme a osušíme. V hrnku smícháme veškeré koření a sůl, polovinu směsi potřeme z obou stran kuřecí maso. Cukr dáme na pánev, přidáme zbytek kořenící směsi a za mírného zahřívání a stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat.Kuřecí prsa položíme na grilovací misku a grilujeme na rozehřátým grilem asi 5 minut. Pro přípravu tohoto pokrmu doporučuji grilovací misky Weber. Pak maso potřeme karamelovou směsí a grilujeme dalších 8-10 minut do měkka. Během grilování občas maso obrátíme pomocí grilovacího načiní Weber Style. Během úpravy občas maso obrátíme a potřeme zbytkem karamelu.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování