100g nakládaných hub ve sladkokyselém nálevu, 2 nakládané okurky, 1 středně velká cibule, 150ml bílého jogurtu, 100ml bílého vína, 200ml silného masového vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 1 lžíce jemně nasekané zelené petržele, mletý černý pepř, sůl
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Houby slijeme, necháme okapat a drobně nasekáme, okurky nasekáme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme houby a rajčatový protlak, promícháme a krátce prohřejeme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání přidáme víno a vývar. Za občasného promíchání vaříme zvolna 20 minut. Asi 5 minut před odstavením dochutíme pepřem a solí a přidáme okurky. Do hotové omáčky vmícháme petržel a jogurt. Podáváme ke grilovanému masu a uzeninám připravených na grilu Weber One-Touch Silver.
GrilyKrby.cz
GrilyKrby.cz
Tachlovice 311 678 445-6
777 585 285
První Weber World Partner v ČR