Bylinková marináda na maso a ryby

 3 stroužky česneku, 2 cobule, 1 lžička majoránky, 2 lžíce hořčice, 2 lžičky provensálského koření, 1 lžička soli, 200ml bílého vína, 1/2 šálku slunečnicivého oleje, 2 lžíce citronové šťávy

 

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme do středně velké mísy. Můžeme použít i grilovací misky Weber. Přidáme prolisovaný česnek, koření, hořčici, sůl, víno a dobře promícháme. Nakonec přidáme olej, citronovou šťávu a ještě jednou důkladně promícháme. Marinádu nalijeme na plátky hovězího masa nebo porce ryb a necháme asi 4 hodiny odležet. Během marinování maso obracíme.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování