Marináda na vepřové maso

1 šálek vody, 2 lžíce rozinek, 1/2 lžičky soli, 2 papriky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce solamylu

 

Vodu nalijeme do kastrůlku, přidáme omyté rozinky, sůl, na nudličky nakrájené omyté a semeníků zbavené papriky, cukr ocet, sójovou omáčku, pepř a solamyl. Směs převaříme, necháme vychladit, nalijeme na připravené porce vepřového masa, vložíme do chladničky a přes noc necháme marinovat. Potom porce masa vyjmeme, osušíme, potřeme olejem a grilujeme např.: na plynovém grilu Weber Spirit E-310 Classic. Marinádu znovu převaříme, necháme ji odpařit na polovinu a grilované maso s ní přelijeme.

Grily-Krby.cz - webové stránky o zahradních grilech, krbech a grilování.

Grilování